Unutulması İstenen Yıllar-Mehmet Tepebaşı
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Unutulması İstenen Yıllar-Mehmet Tepebaşı
Hanifi Avcı'nın işkence 'tezgâhından' geçmiş bir devrimcinin Anıları
İşkencecilerimin yüzüne bakıyorum. Evlerine gittiklerinde ne yaptıklarını düşünmeye uğraşıyorum. Ne yapıyorlar? Eşlerine, çocuklarına nasıl davranıyorlar? Onların gözlerine bakarken bir eziklik duyuyorlar mı? Yoksa, sol elle su içmemi engelleyerek günaha girmemi önleyen, dolayısıyla da büyük sevap kazandığını düşünen bekçinin dediği gibi, "Bunlar devletin üstüne yazılır" diye mi düşünüyorlar? Akşam evlerinde eşlerine, "Bugün bir çocuk geldi; falaka, ters askı, cop sokma falan, hiçbir şey işlemiyor valla" diyerek, o gün yaptıklarından mı söz ediyorlar? En çok da çocukları var mı diye düşünüyorum. ... Ne düşünüyor onlar? Bunlar vatan haini, müstahaktır diye mi düşünüyorlar, yoksa yapmaz benim babam böyle şeyler mi diyorlar? Hangi çocuk, babasının, ne gerekçeyle olursa olsun, işkenceci olduğunu kabul edebilir ki?
Daha önce yayınladığımız Yaşanmamış Sayılan Anılar'ın devamı olan bu yapıtında Mehmet Tepebaşı, unutanlara ve unutturmaya çalışanlara inat, 12 Eylül vahşetini, okuru yer yer soluksuz bırakan bir çığlık-üslupla anlatıyor.
DyGu- Admin
Geri: Unutulması İstenen Yıllar-Mehmet Tepebaşı
bu roman çok güzel aferin kanky sana doğru bir kitp ekledin
Gökay Ertuğ- Kıdemli Moderatör
Sende vardı dimi bu ? Okumak için alıcam.. Hatta bugün bırakırsan süper olur.. Akşam ben olmasamda anneme ver oke?
DyGu- Admin
tamam bırakırım akşam dayım gelecekti zaten ayvalıya
Gökay Ertuğ- Kıdemli Moderatör
Similar topics
» Yıllar Sonra -Sandra Brown
» Atçalı Kel Mehmet Efe
» Sur-ı Hümayun - Hafız Mehmet BEY
» Anı-Mehmet Cevdet Anday
» GöNüL Dostu Mehmet Abi
» Atçalı Kel Mehmet Efe
» Sur-ı Hümayun - Hafız Mehmet BEY